Tel : 022-6751 444
Main Menu
  • alt text
  • alt text
  • alt text

Traplift langs de binnenbocht

Als u een trap met een bocht heeft, dan zullen we eerst bestuderen of de traplift langs de binnenbocht kan worden gemonteerd. De binnenbocht biedt als belangrijke voordeel dat u de trapleuning behoudt. Dit maakt traplopen veiliger voor de andere bewoners die geen gebruik maken van de traplift. We willen ongelukken voorkomen. Een traplift via de binnenbocht is praktisch en veilig. Door de steilere helling komen er wel meer krachten op de rail. Dit vraagt om een sterke traplift van Pluslift.

Trapleuning of wandbeugel verplicht!

We vinden het onbegrijpelijk maar we treffen veel gevaarlijke situaties waarbij mensen zonder trapleuning de trap op en af gaan. Vooral als de traplift aan de buitenbocht wordt gemonteerd loopt degene die niet gebruik maakt van de traplift via de gevaarlijke binnenkant. De trapleuning wordt nogal eens weggehaald om de traplift vlak langs de wand te laten lopen. Waar houdt men zich vast? Het is onverantwoord om alleen na te denken over de traplift. Realiseer altijd ook een veilige situatie voor de traplopers. En vasthouden aan een traplift rail is nooit een verstandiger optie.

Overige binnenbocht voordelen

Via de binnenbocht hebben wij minder rails nodig. U heeft minder tijd nodig om de route af te leggen. Veelal komen we via de buitenbocht ook beter uit qua positionering in de gang en op de overloop. Maar dat blijft per woning verschillend. Essentieel bij een binnenbocht is wel dat er sprake is van een oersterke constructie; vandaar onze dubbele rail op maat. De lift wordt in Duitsland geproduceerd en biedt meer draagcapaciteit dan welke andere traplift dan ook; zelfs tot 175 kg.

De voordelen van een traplift in de binnenbocht:
  • » behoud van trapleuning
  • » minder rails dus voordeliger
  • » minder rails dus sneller boven / beneden
  • » betere ruimtebenutting

Vraag stellen Traplift film